Alle collectiesTroubleshootingProblemen met de tado° app en services oplossen
Wat moet ik doen als mijn apparaten offline zijn in de tado° app?
Wat moet ik doen als mijn apparaten offline zijn in de tado° app?

Instructies voor het oplossen van onverwacht verbroken verbindingen op je tado° apparaten (behalve Bridge X en Warmtepomp Optimizer X).

tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De tado° app geeft apparaten als offline aan wanneer er een probleem met de verbinding is. Je kunt zien of een van je tado° apparaten offline is door naar de tado° app te gaan en Kamers & Apparaten te selecteren.

Maar tado° X apparaten slaan je verwarmingsschema's lokaal op, dus ze zullen je Slimme Schema blijven volgen, zelfs als de netwerkverbinding is weggevallen.

Houd er rekening mee dat als het Zoneregelaar apparaat offline is, er zich onderbrekingen kunnen voordoen in de verwarming van de andere apparaten die van dit apparaat afhankelijk zijn. Je apparaten moeten hun vooraf ingestelde Slimme Schema’’s blijven volgen, zelfs zonder verbinding, en je kunt je verwarming altijd handmatig regelen op je apparaten.

Controleer eerst of je tado° Bridge X (of andere Thread border router) is ingeschakeld en verbonden, aangezien dit de centrale hub is voor je apparaten. Wanneer je Bridge X (of andere Thread border router) is uitgeschakeld, offline is of te ver weg staat van je andere tado° X apparaten, kunnen ze geen verbinding maken.

Als je Bridge X offline is, raadpleeg dan dit artikel voor het oplossen van problemen.

Als je Warmtepomp Optimizer X, die ook als Thread border router kan fungeren, offline is, raadpleeg dan dit artikel.

Als je Warmtepomp Optimizer X, die ook als Thread border router kan fungeren, offline is, raadpleeg dan dit artikel.

Als je het apparaat al met succes hebt verbonden en aangestuurd via de tado° app, kun je proberen om het opnieuw te verbinden via de volgende stappen:

1. Controleer je internetverbinding. Kijk hiervoor of je met je smartphone verbinding kunt maken met je wifi-thuisnetwerk. Als het niet werkt, controleer dan of je router stroom krijgt. Probeer de router opnieuw op te starten. Dit zal meestal een tijdelijk probleem met de internetverbinding oplossen.

2. Zorg ervoor dat je Bridge X (of andere Thread border router) aangesloten is, stroom krijgt en een sterk signaal heeft. Je kunt de signaalsterkte bepalen door het controleren van de led's aan de voorkant van het apparaat.

3. Probeer de positie van je Bridge X aan te passen.

• Een centrale plek is het beste. Steek je Bridge X in een stopcontact dat zich op gelijke afstand bevindt van al je tado° apparaten.

• Zorg ervoor dat er geen grote metalen voorwerpen of apparaten die radiofrequenties gebruiken tussen de tado° apparaten en de Bridge X staan. Als je de plaats van je Bridge X niet kunt veranderen, kun je proberen nog een Bridge X toe te voegen om het bereik van je Thread-netwerk te verbeteren.

4. Controleer het oplaadniveau van de batterij en laad zo nodig op of vervang de batterij. De apparaten gaan offline als de batterijen helemaal leeg zijn. Als dit het probleem niet oplost, ga dan naar Instellingen > Kamers & Apparaten in je app om uit te zoeken welk apparaat offline is. Start dit apparaat opnieuw op. Let op: als het Zoneregelaar apparaat offline is, zullen alle apparaten die tot dezelfde verwarmingszone behoren ook offline zijn. Je kunt tijd besparen door eerst de Zoneregelaar opnieuw op te starten.

5. Als je huis erg groot is (vooral met meerdere verdiepingen) of als je meer dan 20 aangesloten apparaten hebt, heb je mogelijk nog een Bridge X nodig om het netwerk uit te breiden naar alle delen van je huis.