Alle collectiestado° gebruikenJe tado° Home beheren
Wat gebeurt er wanneer ik een Bridge X uit mijn tado° Woning verwijder?
Wat gebeurt er wanneer ik een Bridge X uit mijn tado° Woning verwijder?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met tado° X kun je de Bridge X uit je tado° woning verwijderen zodat je je smart home systemen flexibeler kunt beheren.

Met de Bridge X kunnen je tado° apparaten met de wifi van je woning worden verbonden. Als je de Bridge X uit je tado° app verwijdert en uit het stopcontact haalt, heeft dit invloed op je netwerk:

• Je apparaten gaan offline als de Bridge X je enige Thread border router is. tado° apparaten blijven je verwarming aansturen volgens hun lokaal opgeslagen schema's, maar je kunt geen wijzigingen via de app maken, alleen handmatig.

• Het bereik van je netwerk wordt kleiner, als je een andere Thread border router hebt en de Bridge X als een range extender gebruikte.

Zolang de Bridge X aangesloten blijft, zorgt hij voor een netwerkverbinding met je andere apparaten. Het per ongeluk verwijderen van de Bridge X in de tado° app verstoort je verwarming niet.

Per ongeluk je Bridge X verwijderen in de tado° app

Als je een Bridge X per ongeluk uit je tado° Woning verwijdert, kun je deze opnieuw toevoegen. De Bridge X biedt nog steeds een netwerkverbinding met je andere apparaten zolang hij is ingeschakeld en in de buurt staat.

1. Open je tado° Woning en ga naar Instellingen.

2. Kies Kamers & Apparaten.

3. Kies Apparaat toevoegen.

4. Scan de QR code op je Bridge X wanneer dit wordt gevraagd.

5. De tado° app herkent je Bridge X en maakt automatisch opnieuw verbinding.

Waarom zou ik mijn Bridge X willen verwijderen?

Het kan zijn dat je een Bridge X wilt verwijderen als:

• Je een Bridge X door een andere Bridge X vervangt (defect of schade).

• Je netwerk al een andere Thread border router heeft. Maar niet alle Thread border routers zijn sterk genoeg om een heel huis te voorzien. Het kan zijn dat je nog een Bridge X nodig hebt om je netwerk uit te breiden naar alle apparaten. Je kunt op elk moment een Bridge X als range extender toevoegen: bezoek onze webshop voor meer informatie.