Hoe communiceren tado° X apparaten met elkaar?
Emily McKay avatar
Geschreven door Emily McKay
Meer dan een week geleden bijgewerkt

tado° X apparaten communiceren door middel van een radioverbinding met behulp van IPv6 via Thread protocol met de Thread border router.

Een Thread border router is een noodzakelijk onderdeel van elk Thread communicatienetwerk en tado° X systeem:

• Het stelt andere apparaten in staat om verbinding te maken met het internet.

• Het stuurt de communicatie tussen apparaten die Thread ondersteunen.

• Het functioneert als een signaalversterker door het bereik van het netwerk te vergroten tot in de verste uithoeken van een huis. Je kunt meerdere Thread border routers hebben in verschillende delen van het huis.

tado° heeft op het moment twee Thread border routers, de Bridge X en de Warmtepomp Optimizer X, maar ondersteunt ook verschillende Thread border routers van derden.

Thread-apparaten vormen een op internet gebaseerd mesh-netwerk waarbij apparaten van verschillende leveranciers met elkaar kunnen communiceren zonder een eigen bridge. Sommige apparaten fungeren als Thread border routers, die signalen herhalen, de draadloze verbinding in huis versterken en verbonden zijn met een stopcontact. Andere apparaten, zoals tado° Slimme Thermostaten, werken op batterijen en maken draadloos verbinding. Al deze Thread-apparaten maken rechtstreeks verbinding met de cloud en communiceren met elkaar. Als een apparaat uitvalt, neemt het dichtstbijzijnde apparaat zijn plaats in om de gegevens door te geven.

Ga voor meer informatie over mesh-netwerken naar thread.org.

Voordelen van Thread ten opzichte van wifi

• Thread verbruikt minder stroom.

• Meer apparaten toevoegen aan het netwerk maakt het signaal niet zwakker.

• Apparaten kunnen verwarmingsschema's lokaal opslaan en ze blijven werken, zelfs als ze de verbinding met het internet verliezen.

• Je kunt het bereik van je netwerk vergroten door Thread border routers toe te voegen zoals de tado° Bridge X of tado° Warmtepomp Optimizer X.