Wat gebeurt er als de batterijen van mijn tado° X apparaten leeg zijn?
Wat gebeurt er als de batterijen van mijn tado° X apparaten leeg zijn?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als de batterijen in je apparaten leeg of bijna leeg zijn, kan tado° je verwarming niet aansturen zoals gepland.

Je kunt de volgende problemen krijgen als je lege batterijen niet vervangt of oplaadt:

• De schermen op je apparaten flikkeren en knoppen reageren niet meer.

• Het kan zijn dat je de apparaten niet handmatig kunt bedienen.

• Als de Slimme Radiatorknop niet genoeg batterijstroom heeft om het radiatorventiel te sluiten (of opnieuw te sluiten na een reactie op een actie vorstbeveiliging) kan het ventiel open blijven staan en continu verwarmen.

• Je apparaten gaan offline.

Als de batterijen van je apparaten bijna leeg zijn, krijg je de volgende waarschuwingen:

• Je apparaten tonen een laag of leeg batterijsymbool op hun displays.

• Er verschijnt een foutmelding op het Hoofdscherm van de tado° app. Klik op Apparaat Bekijken om te zien om welk apparaat het gaat, of navigeer via Instellingen > Kamers en Apparaten. Apparaten met een lege batterij zijn gemarkeerd met een rood batterijsymbool*.

Zorg ervoor dat je de batterijen vervangt of oplaadt zodra je een melding krijgt dat de batterij bijna leeg is, op het apparaat of in de app. Zo blijven je apparaten verbonden en werken ze optimaal.

Let op: Als je de Bridge X loskoppelt (evenals eventuele andere Thread border routers die je in huis hebt), zullen de batterijen in je tado° apparaten veel sneller leeg raken. Je tado° apparaten zullen extra energie verbruiken door constant op zoek te gaan naar een internetverbinding. In plaats daarvan raden we je aan om alle kamers op OFF te zetten wanneer er geen warmte nodig is (in de zomermaanden bijvoorbeeld).

*Als de verbinding met je tado° apparaat wordt verbroken, laat de tado° app zien dat dit apparaat offline is, maar het kan de batterijstatus niet weergeven.