Wat moet ik doen als mijn apparaat geen verbinding kan maken tijdens het installeren?
Wat moet ik doen als mijn apparaat geen verbinding kan maken tijdens het installeren?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Deze week bijgewerkt

Als je bovenstaande foutmelding krijgt terwijl je probeert je tado° apparaat aan te sluiten in de app, wil dit zeggen dat je apparaat problemen heeft om verbinding te maken met je netwerk.

Dit kan vaak worden opgelost door de suggesties in de app op volgen en op Probeer opnieuw te tikken. Als je dit een paar keer hebt geprobeerd en nog steeds geen verbinding kunt maken, kun je het volgende proberen:

1. Houd je telefoon dichter bij het apparaat dat je aan het installeren bent. Omdat dit deel van het installatieproces afhankelijk is van de Bluetooth van je telefoon, moet je ervoor zorgen dat Bluetooth is ingeschakeld en dat je telefoon en het apparaat zich vlak bij elkaar bevinden.

2. Plaats je Bridge (of andere Thread border router) dichter bij het apparaat dat je aan het installeren bent. Als je bijvoorbeeld een Slimme Thermostaat op zolder aan het installeren bent en je bridge is op een contactdoos in de kelder aangesloten, kunnen de twee moeite hebben om verbinding te maken. Probeer om je Bridge zo centraal mogelijk in je huis te plaatsen of overweeg nog een Bridge toe te voegen om je totale netwerk uit te breiden.

3. Zorg ervoor dat het apparaat dat je installeert het volgende symbool toont, wat betekent dat het klaar is om verbinding te maken:

Als je deze drie knipperende balken niet op het scherm van je apparaat ziet, kan het zijn dat het apparaat op pauze staat. Start het apparaat opnieuw op door de batterijen eruit te halen en ze er weer in te doen. Het bovenstaande symbool moet dan weer verschijnen, wat betekent dat het apparaat klaar is om verbinding te maken.

4. Wanneer je hebt geprobeerd het apparaat te resetten en nog steeds geen verbinding kunt maken, kun je een proberen het naar fabrieksinstellingen terug te zetten. Hiermee worden alle vorige instellingen verwijderd.

Als je al bovenstaande stappen hebt geprobeerd maar nog steeds geen verbinding kunt maken met je apparaat, neem dan contact op met ons Support Team. Tik op het ronde oranje pictogram in de hoek rechtsonder om een chat te openen.