Ik ben mijn Bridge X aan het installeren, maar de app geeft een configuratie foutmelding weer. Hoe los ik dit op?
Ik ben mijn Bridge X aan het installeren, maar de app geeft een configuratie foutmelding weer. Hoe los ik dit op?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je de wifi-wachtwoord methode gebruikt

Als het gelukt is om je Bridge X aan te sluiten op je wifi-netwerk in je huis, maar de tado° app kan je bridge niet configureren, betekent dit dat je Bridge X meer tijd nodig heeft dan gebruikelijk om het Thread netwerk te configureren. Er kan geen extra tado° apparaat op het netwerk worden aangesloten totdat de configuratie voltooid is.

Neem de volgende stappen om de configuratie opnieuw op te starten:

1. Selecteer Opnieuw proberen.

2. Zorg ervoor dat je telefoon verbinding heeft met het netwerk van je router (hetzelfde wifi-netwerk waarmee de Bridge X verbinding probeert te maken).

3. Selecteer Toestaan wanneer er wordt gevraagd om tado° toegang te geven tot je thuisnetwerk. Als je Niet toestaan hebt geselecteerd, kun je terugkeren naar dat scherm door Opnieuw proberen te selecteren.

4. Als je het scherm hebt afgesloten, kun je het opnieuw openen door naar Instellingen > Kamers & Apparaten te gaan en Bridge X te kiezen uit de lijst met apparaten. Selecteer de knop Configureren.

5. Als het probleem aanhoudt, voer dan een power cycle uit door de Bridge X los te koppelen en vervolgens weer aan te sluiten. Selecteer Opnieuw proberen nadat de Bridge X opnieuw is opgestart.

6. Als het probleem zich nog steeds voordoet, voer dan terugzetten naar fabrieksinstellingen uit op je Bridge X. Sluit je huidige app-scherm en scan vervolgens de QR-code om opnieuw te installeren.

Let op: de Bridge X maakt alleen verbinding met 2,4 GHz. Als je de router hebt ingesteld om een extra 5 GHz netwerk te creëren, zorg er dan voor dat je telefoon met hetzelfde netwerk als de Bridge X is verbonden.

Als je de Simple Setup-methode (WPS) gebruikt

Nadat je de WPS-knoppen op je router en Bridge X hebt ingedrukt, en bevestigd in de app, kan het zijn dat je op het scherm komt met de melding Niet mogelijk om je Bridge te configureren. Je Bridge X zou een succesvolle verbinding met wifi moeten aangeven (minstens 1 wifi-led lampje brandt continu). Als dat niet het geval is, herhaal je de Simple Setup methode vanaf het begin.

1. Selecteer Opnieuw proberen.

2. Zorg ervoor dat je telefoon verbonden is met het netwerk van je router (hetzelfde wifi-netwerk waarmee de Bridge X verbinding probeert te maken).

3. Selecteer Toestaan wanneer je wordt gevraagd om tado° toegang te geven tot je thuisnetwerk. Als je Niet toestaan hebt geselecteerd, kun je terugkeren naar dat scherm door Opnieuw proberen te selecteren.

4. Als je het scherm hebt afgesloten, kun je het opnieuw openen door naar Instellingen > Kamers & Apparaten te gaan en Bridge X te kiezen uit de lijst met apparaten. Selecteer de knop Configureren.

5. Als het probleem aanhoudt, voer dan een power cycle uit door de Bridge X los te koppelen en vervolgens weer aan te sluiten. Selecteer Opnieuw proberen nadat de led-lampjes opnieuw oplichten.

6. Als het probleem zich nog steeds voordoet, voer dan terugzetten naar fabrieksinstellingen uit op je Bridge X. Sluit je huidige app-scherm en scan vervolgens de QR-code om opnieuw te installeren.

Let op: de Bridge X maakt alleen verbinding met 2,4 GHz. Als je de router hebt ingesteld om een extra 5 GHz netwerk te creëren, zorg er dan voor dat je telefoon met hetzelfde netwerk als de Bridge X is verbonden.