Ik ben mijn Bridge X aan het installeren, maar de app geeft een foutmelding voor de verbinding. Hoe los ik dit op?
Ik ben mijn Bridge X aan het installeren, maar de app geeft een foutmelding voor de verbinding. Hoe los ik dit op?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Vandaag bijgewerkt

Als je Wifi-wachtwoord gebruiken als setup methode hebt geselecteerd, maar de app zegt dat het geen verbinding kan maken met je Bridge, betekent dit dat je telefoon problemen heeft om verbinding te krijgen met het tijdelijke wifi-netwerk dat door de Bridge X verstrekt wordt. Je telefoon moet eerst verbinding maken met de Bridge X, voordat de Bridge X je wifi in huis kan gebruiken.

Als je met succes verbinding hebt gemaakt met het tijdelijke wifi-netwerk van Bridge X, maar een configuratiefout krijgt, ga dan naar ons artikel over probleemoplossingen configuratiefouten.

Als je de eenvoudige setup methode (WPS) gebruikt om verbinding te maken, ga dan naar ons artikel over het probleemoplossingen WPS verbindingen.

Hier zijn enkele stappen die je kunt proberen om het verbindingsprobleem op te lossen:

1. Selecteer Opnieuw proberen.

2. Als dat niet heeft geholpen, start het apparaat dan opnieuw op door de Bridge X los te koppelen en weer aan te sluiten.

3. Controleer of het Power led-lampje brandt en het eerste wifi led-lampje oplicht. Dit betekent dat de Bridge X detecteerbaar is. Als de wifi-led's niet branden, kunt u het volgende proberen:

• Voer een terugzetten naar fabrieksinstellingen uit op je apparaat.

• Selecteer Opnieuw proberen als het terugzetten naar fabrieksrinstellingen voltooid is.

• Als je venster sluit, scan dan de QR-code van Instellingen > Kamers & apparaten > Apparaat toevoegen van je Bridge X om weer toegang te krijgen.

4. Houd je telefoon dichter bij de Bridge X, binnen 5 meter.

5. Selecteer na deze stappen Opnieuw proberen. Er kan een pop-up verschijnen waarin je wordt gevraagd verbinding te maken met het Bridge X-apparaat. Druk op toestaan.

6. Als je telefoon niet automatisch verbinding maakt, open dan de wifi instellingen van je telefoon en maak verbinding met het netwerk dat begint met 'tado'.

Wanneer je Bridge X verbinding met dit netwerk heeft gemaakt, kun je in de app verder gaan met installeren.

Als je nog steeds problemen hebt met het installeren, tik dan op het ronde oranje pictogram in de rechterbenedenhoek van je scherm om een chat te openen en ons support team helpt je graag verder.