Wat moet ik doen als ik problemen heb wanneer ik Bridge X voor de eerste keer installeer?
Wat moet ik doen als ik problemen heb wanneer ik Bridge X voor de eerste keer installeer?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je problemen hebt bij het installeren van je Bridge X, vind je hier enkele tips om je bij de installatie te helpen.

Tips voor het installeren van je Bridge X

1. Registreer het apparaat in de tado° app via Instellingen > Kamers & apparaten > Apparaat toevoegen en scan vervolgens de QR-code op je Bridge X.

2. Sluit de Bridge X aan op een stopcontact dat zich dicht bij de router bevindt om te zorgen dat het binnen het bereik van je wifi-netwerk valt.

3. Controleer of het apparaat volledig in het stopcontact zit en stroom heeft. Druk op de WPS-knop op de Bridge X. Als er geen ledlampjes oplichten, krijgt het apparaat geen stroom. Probeer een ander stopcontact.

4. Controleer of het aan/uit led lampje continu brandt en de eerste wifi ledlamp brandt. Dit betekent dat de Bridge X vindbaar is.

Als het eerste wifi-lampje uit is in plaats van te pulseren of te knipperen, voer dan een Terugzetten naar fabrieksinstellingen uit op je apparaat.

Verbindingsproblemen bij gebruik van de eenvoudige installatiemethode (WPS)

Als je de eenvoudige installatiemethode (WPS) hebt geprobeerd en de Bridge X maakt geen verbinding, volg dan deze stappen voor het oplossen van problemen:

1. Probeer de eenvoudige installatiemethode (WPS) opnieuw en zorg ervoor dat zowel je router als de Bridge X tegelijkertijd knipperen (dit duurt 2 minuten). Druk de WPS-knop op je router en de WPS-knop op de Bridge X tweemaal in, op beide apparaten: één keer om het apparaat te activeren, een tweede keer om WPS te starten.

2. Als de WPS verbindingsmethode meerdere keren mislukt, kan dit betekenen dat je Bridge X te ver van je router staat.

3. Zet je Bridge X terug naar Fabrieksinstellingen, installeer hem daarna opnieuw in de tado° app via Instellingen > Kamers & apparaten > Apparaat toevoegen en scan vervolgens de QR-code op je Bridge X.

4. Controleer of je internetverbinding werkt. Log hiervoor op je smartphone in op het wifi-netwerk van je huis. Als het niet werkt, controleer dan of je router stroom krijgt en start de router en eventuele andere wifi-repeaters in je netwerk opnieuw op. Dit lost meestal een tijdelijk probleem met de internetverbinding op.

Verbindingsproblemen bij het invoeren van je wifi-wachtwoord

Wanneer je het wifi-wachtwoord invoert en de Bridge X maakt geen verbinding, volg dan deze stappen voor het oplossen van problemen:

1. Selecteer Netwerken verversen.

2. Controleer of je wifi-gegevens correct zijn en voer ze opnieuw in de tado° app in.

3. Als het probleem aanhoudt, voer dan een Terugzetten naar fabrieksinstellingen uit voor je Bridge X. Installeer hem dan opnieuw via Instellingen > Kamers & apparaten > Apparaat toevoegen in de tado° app en scan de QR-code op je Bridge X.

4. Als het probleem zich nog steeds voordoet, controleer dan of je internetverbinding werkt. Log hiervoor in op het wifi-netwerk van je huis op je smartphone. Als het niet werkt, controleer dan of je router stroom krijgt en reset de router. Dit zal meestal een tijdelijk probleem met de internetverbinding oplossen.

Als je nog steeds problemen hebt met de installatie van je Bridge X, selecteer dan het ronde oranje chat icoon onderaan dit scherm en ons technisch support team helpt je graag verder.