De Warmtepomp Optimizer X heeft de verbinding met het internet verloren. Hoe kan ik dit oplossen?
De Warmtepomp Optimizer X heeft de verbinding met het internet verloren. Hoe kan ik dit oplossen?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je Warmtepomp Optimizer X eerst wel werkte, maar nu de verbinding met internet heeft verloren, wijst dit meestal op een probleem met het wifi-netwerk of een te grote afstand tussen de Warmtepomp Optimizer X en de router.

Als je de Warmtepomp Optimizer X voor de eerste keer installeert en hij kan geen verbinding met het internet maken, controleer dan of de tado° app een verbindingsfoutmelding of een configuratiefoutmelding geeft. Andere mogelijke foutmeldingen worden beschreven in een artikel over het voor de eerste keer installeren van de Warmtepomp Optimizer X.

Zo kun je de Warmtepomp Optimizer X opnieuw met het internet verbinden

Als het display laat zien dat de verbinding met het netwerk verbroken is:

or

1. Herstart de Warmtepomp Opitimizer X via Menu > Reset Apparaat > Herstarten.

2. Zorg ervoor dat je wifi geactiveerd is en werkt. Controleer hiervoor de wifi toegang op andere apparaten (bijv. een smartphone of laptop).

3. Controleer of het wachtwoord voor de wifi gewijzigd is . Als dit het geval is, ga dan naar Menu > wifi-verbinding > reset wifi op het display van je Warmtepomp Optimizer.

Als het netwerk instabiel is:

1. Je kunt de wifi-sterkte controleren op het display van je Warmtepomp Optimizer via Menu > wifi-verbinding > Volgende Info 1/4. Bovenaan het scherm zie je de signaalsterkte op een schaal van 5.

2. Je kunt te maken krijgen met een lage signaalsterkte of een instabiele netwerkverbinding als er een afstand van meer dan 5 meter zit tussen de Warmtepomp Optimizer X en de router. Je kunt je netwerk uitbreiden door een tado° Bridge X of een andere Thread border router te installeren om de afstand tussen je router en de Warmtepomp Optimizer X te verkleinen.

Als je Warmtepomp Optimizer X met het netwerk is verbonden, maar de kwaliteit van het internet is slecht:

1. Controleer of je internet werkt. Log hiervoor met je smartphone in op het wifi-netwerk van je huis. Als je wifi niet werkt, controleer dan of je router stroom krijgt en start de router en eventuele andere wifi-versterkers in je netwerk opnieuw op. Dit lost meestal een tijdelijk probleem met de internetverbinding op.

2. Na het opnieuw opstarten van je router, maakt je Warmtepomp Optimizer automatisch opnieuw verbinding wanneer wifi beschikbaar is.

Als het probleem aanhoudt, kan het zijn dat je een probleem hebt met de beschikbaarheid van internet. Om dit probleem op te lossen, kun je proberen de instellingen in je router aan te passen. Soms kan het aanpassen van de DNS-instellingen het probleem oplossen.

Om problemen met internet beschikbaarheid op je router op te lossen, kun je het volgende proberen:

1. Ga naar de DNS-instellingen in je router.

2. Stel je primaire DNS in als Google DNS door het adres van de DNS-server in te stellen op 8.8.8.8 en het adres van de alternatieve DNS-server op 8.8.4.4.

Mocht je nog steeds problemen hebben met de verbinding van je Warmtepomp Optimizer X, dan helpt ons Technisch Support Team je graag verder.