Wat moet ik doen als mijn Slimme Radiatorknop X ‘Failed’ aangeeft tijdens het monteren?
Wat moet ik doen als mijn Slimme Radiatorknop X ‘Failed’ aangeeft tijdens het monteren?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Deze week bijgewerkt

Als je tijdens het monteren van je Slimme Radiatorknop een Failed bericht ziet, of als je een rood moersleutelpictogram in de app naast de naam van het apparaat ziet, betekent dit dat het apparaat geen goed contact kan maken met het radiatorventiel.

Let op: als er een bericht Mislukt verschijnt terwijl je het apparaat met je netwerk probeert te verbinden, heeft het waarschijnlijk te maken met de connectie.

Wanneer de Slimme Radiatorknop X op het radiatorventiel wordt geschroefd, test hij hoe hij het radiatorventiel volledig kan openen en sluiten. Als er een probleem is met de fysieke verbinding tussen het apparaat en het radiatorventiel, mislukt het montageproces.

Om dit op te lossen volg je deze stappen

1. Haal je Slimme Radiatorknop X van het radiatorventiel.

2. Als je een adapter gebruikt, zorg er dan voor dat de adapter goed vastzit. Sommige adapters hebben een specifieke pinverlenger nodig om te kunnen werken (meegeleverd in de tado° verpakking). Lees voor meer informatie dit artikel over Slimme Radiatorknop adapters.

3. Monteer de Slimme Radiatorknop X weer op het radiatorventiel. Zorg ervoor dat het apparaat zich soepel en stevig op het ventiel vastschroeft.

Andere oorzaken waardoor de Slimme Radiatorknop niet goed gemonteerd kan worden, zijn onder andere:

1. Het radiatorventiel is geblokkeerd door verkalking. Dit veroorzaakt een foutmelding Failed omdat de gedetecteerde afstand tussen de open en gesloten stand van het ventiel te klein is.

Om dit op te lossen kun je met een moersleutel of vergelijkbaar gereedschap de pin naar binnen en buiten bewegen om het ventiel te deblokkeren. Je kunt ook proberen de oude radiatorknop opnieuw te installeren en deze meerdere keren openen en sluiten om het schuiven van de pin te verbeteren.

2. De externe schroefdraad op de radiatorkraan is roestig, vuil of beschadigd.

Als dit het geval is, kunt je het probleem meestal oplossen door zichtbaar vuil van de radiatorkraan te verwijderen en het apparaat voorzichtig opnieuw aan te sluiten.

3. De batterij is bijna leeg.
    Als de batterij van je Slimme Radiatorknop X bijna leeg is, kun je deze opladen met een standaard USB-C-kabel.

Als je na meerdere pogingen nog steeds problemen hebt met het montageproces, neem dan contact met ons op via chat met een duidelijke foto (pdf of jpg) van de thermostaatkraan. Tik op het ronde oranje pictogram in de hoek rechtsonder om een chat te starten.