Hoe kan ik mijn Slimme Radiatorknop X opladen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Slimme Radiatorknop X heeft een oplaadbare lithiumbatterij die met een standaard USB-C-kabel kan worden opgeladen. Je kunt je apparaat op elk moment opladen, maar we raden aan om de batterij volledig op te laden voordat je de Slimme Radiatorknop X installeert en voordat het stookseizoen begint.

Volg deze stappen om je Slimme Radiatorknop X op te laden:

1. Haal het batterijpak uit de onderkant van je apparaat door het met de klok mee te draaien en los te laten. Als het apparaat al op de radiator is gemonteerd, hoef je niet de hele Slimme Radiatorknop eraf te halen, maar alleen het batterijpak.

2. Sluit een standaard USB-C oplaadkabel aan op de USB-C poort van de batterij.

3. Steek in een stopcontact. Een wit led lampje licht op tijdens het opladen van de batterij.

4. Wanneer de batterij volledig is opgeladen (wat 2-5 uur kan duren), gaat het witte lampje uit en kun je de USB-C-kabel eruit halen.

5. Zet het batterijpak terug in de behuizing van de Slimme Radiatorknop met de blokjes uitgelijnd en draai tegen de klok in tot je een klik hoort.

Werkt mijn verwarming nog wanneer mijn batterij aan het opladen is?

Ja. De Slimme Radiatorknop X blijft werken op basis van dezelfde warmtevraag die er was voordat de batterij werd losgekoppeld. Hij kan echter geen slimme aanpassingen maken of een vooraf ingesteld schema volgen wanneer de batterij is losgekoppeld. We raden aan om je radiator op een gematigde temperatuur in te stellen voordat je de batterij loskoppelt en oplaadt, want je kunt de temperatuur niet aanpassen wanneer de Slimme Radiatorknop is uitgeschakeld.

Hoe vaak moet ik mijn Slimme Radiatorknop X opladen?

De batterij van de Slimme radiatorknop X gaat tot een jaar mee. We raden je aan de batterij voordat het stookseizoen begint op te laden. Je kunt voor het gemak een back-up batterij of een USB-C kabel kopen in onze webshop.

Let op:

• Probeer geen ander type batterij te gebruiken met je Slimme Radiatorknop X, want dit kan het apparaat beschadigen.

• Batterijen in niet-aangesloten apparaten raken veel sneller leeg dan in aangesloten apparaten. Voor een maximale levensduur van de batterij raden we aan je apparaten aangesloten te houden en alle kamers op UIT te zetten als je geen warmte nodig hebt, zoals in de zomermaanden.

Hoe lang duurt het om mijn Slimme Radiatorknop X op te laden?

Het duurt ongeveer 2,5 uur om je Slimme Radiatorknop X volledig op te laden. Als je een back-up batterij koopt, kun je de lege batterij verwisselen met de volledig opgeladen batterij om te voorkomen dat je moet wachten.