Wat betekenen de symbolen, leds en knoppen op de Draadloze Ontvanger X?
Wat betekenen de symbolen, leds en knoppen op de Draadloze Ontvanger X?

Een handleiding voor de gebruikersinterface van de Draadloze Ontvanger X

tado° avatar
Geschreven door tado°
Deze week bijgewerkt

Hieronder vind je een uitleg van alle symbolen, ledlampjes en knoppen op je Draadloze Ontvanger X.

Symbolen en ledlampjes

Alle informatie die je nodig hebt voor het dagelijkse gebruik van je Draadloze Ontvanger X vind je op de voorkant van het apparaat in de vorm van symbolen.

Deze pictogrammen staan voor Stroom, Wifi, Verwarming. Onder deze symbolen kunnen ledlampjes aan en uit gaan of met verschillende patronen knipperen om je meer informatie te geven over de werking van het apparaat.

Stroomvoorziening

Als het voedingslampje brandt, krijgt het apparaat stroom. Het voedings-led lampje moet altijd branden.

Als het voedingslampje uit is, krijgt het apparaat geen stroom. Controleer in dat geval of de stroomkabel goed is aangesloten en of er geen problemen zijn met de stroomvoorziening zelf. Als je hulp nodig hebt bij het voor de eerste keer aansluiten van je Draadloze Ontvanger X, raden we je aan de installatie-instructies in de app door te nemen of contact op te nemen met ons Support Team voor meer advies.

Wifi verbinding

Het aantal leds dat oplicht onder het wifi symbool geeft meestal de signaalsterkte aan (1-3). Knipperende ledlampjes kunnen ook informatie geven over de verbindingsstatus van de Draadloze Ontvanger X.

• Als er 1 wifi lampje brandt, heeft het apparaat een zwak wifi signaal. Raadpleeg dit artikel voor advies over het verbeteren van je signaal.

• Als er 2 wifi-lampjes branden, heeft het apparaat genoeg wifi-signaal.

• Als er 3 wifi-lampjes branden, heeft het apparaat een sterk wifi-signaal.

Display

Betekent

Als het linker en rechter wifi-lampje tegelijkertijd knipperen, is het apparaat niet langer verbonden met je wifi-netwerk. Je kunt het apparaat opnieuw verbinden met je wifi via WPS of door je netwerk gegevens toe te voegen in de tado° app.

Als het linker wifi-lampje brandt en het rechter wifi-lampje knippert, heeft het apparaat nog steeds verbinding met je wifi-netwerk, maar is de internetverbinding verbroken.

Als 1 wifi ledlampje langzaam oplicht, is het apparaat klaar om verbonden te worden met de app bij het installeren.

Als 3 wifi ledlampjes één voor één oplichten, maakt het apparaat verbinding met wifi.

Als 3 wifi lampjes één voor één oplichten en daarna vijf keer knipperen, is het apparaat er niet in geslaagd verbinding te maken met internet. Het apparaat toont dan opnieuw 1 langzaam oplichtend wif led-lampje, wat betekent dat je opnieuw kan proberen verbinging te maken.

Verwarming

• Als de verwarmings-led aan is, vraagt tado° om verwarming.

• Als de verwarmings-led uit is, vraagt tado° op dit moment niet om verwarming.

Alle led-lampjes

• Als de Draadloze Ontvanger X opstart, gaan alle led’s in volgorde van links naar rechts branden.

• Wanneer de Draadloze Ontvanger wordt teruggezet naar fabrieksinstellingen, knipperen alle ledlampjes tegelijkertijd.

Knoppen

WPS

De WPS-knop helpt je om je Draadloze Ontvanger X tijdens het installeren te verbinden met je wifi. De tado° app begeleidt je bij elke stap van de installatie.

Verwarmen

Maximaal verwarmen

Als je de verwarming van alle kamers die worden aangestuurd door je Draadloze Ontvanger X 30 minuten lang wilt opvoeren tot hun maximale temperatuur, druk dan op de knop Maximaal verwarmen aan de bovenkant van het apparaat. Dit overschrijft gedurende 30 minuten je huidige instellingen en daarna hervatten je tado° X apparaten het verwarmingsschema dat je in de app hebt ingesteld.

Let op: met meerdere Draadloze Ontvangers X (bijvoorbeeld één om de verwarming in een zone boven in je huis te regelen en één om een zone beneden te regelen), kun je als je op de knop Maximaal verwarmen op één Draadloze Ontvanger X drukt alleen de verwarming voor de apparaten in dezelfde zone verhogen.

Verwarming uitzetten

Als de Draadloze Ontvanger X op dit moment warmte van de verwarmingsketel vraagt (aangegeven door de verwarmings-led), kun je op de Maximaal Verwarmen-knop drukken om heml 60 minuten lang uit te schakelen.

Verwarming testen

Om te testen of je verwarmingsketel reageert op warmte verzoeken van je Draadloze Ontvanger X, druk je op de knop Maximaal verwarmen. Nadat je hebt gecontroleerd of de verwarmingsketel correct reageert, druk je nogmaals op de knop Maximaal verwarmen om het verzoek te annuleren.

Aansturing offline

Wanneer de Draadloze Ontvanger X offline is, kun je op de knop Maximaal verwarmen op het apparaat drukken om verwarming handmatig in of uit te schakelen.

Het apparaat herstarten

Houd de knop Maximaal verwarmen 9 seconden ingedrukt om je Draadloze Ontvanger X opnieuw op te starten.