Waar worden de verschillende tado° X apparaten voor gebruikt?
Waar worden de verschillende tado° X apparaten voor gebruikt?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Apparaten voor het regelen van kamers

Deze apparaten hebben een Bridge X of Warmtepomp Optimizer X nodig om met de tado° app te communiceren. Ze zijn ook geschikt voor Matter en kunnen verbinding maken met andere Thread border routers om smart home systemen aan te sluiten (zoals Amazon Alexa, Apple Home, Google Home en Samsung SmartThings).

Apparaten voor kamer aansturing meten de temperatuur en luchtvochtigheid en geven deze informatie door aan de tado° app (of een andere compatibele smart home app). Ze slaan de verwarmingsschema's lokaal op en volgen het verwarmingsschema zelfs wanneer ze losgekoppeld zijn van het netwerk.

Je kunt je verwarming op deze apparaten ook handmatig aansturen en op elk moment terugkeren naar je geautomatiseerde verwarmingsschema's, zowel op de interface van het apparaat als op de tado° app.

Slimme Radiatorknop X

De Slimme Radiatorknop X vervangt je bestaande thermostatische radiatorkraan (TRV) en kan op de meeste radiatoren met een thermostatisch radiatorventiel rechtstreeks of met een adapter gemonteerd worden.

De temperatuur en andere informatie worden op een touchscreen weergegeven. Op het scherm en met de draaiknop kan je het apparaat handmatig bedienen.

Om de aansturing van individuele kamers te verbeteren, kan je de Slimme Radiatorknop X aan je woning toevoegen in combinatie met een Bedrade Slimme Thermostaat X of een Draadloze Temperatuursensor X. Je kunt zelfs meerdere Slimme Radiatorknoppen in dezelfde kamer plaatsen om je verwarmingssysteem zo efficiënt mogelijk te organiseren.

Slimme Thermostaat X

De Slimme Thermostaat X vervangt bedrade kamerthermostaten, inclusief die voor vloerverwarming.

De temperatuur en andere informatie zijn op een led-scherm te zien. Het apparaat heeft aan de voorkant drie knoppen voor handmatige bediening.

Om de aansturing per kamer te verbeteren kan je de Slimme Thermostaat X combineren met een Draadloze Temperatuursensor X en een Slimme Radiatorknop X.

Draadloze Temperatuursensor X

De Draadloze Temperatuursensor X kan de efficiëntie van vrijwel elk verwarmingssysteem verbeteren door het verstrekken van de temperatuurgegevens voor de belangrijkste ruimtes in huis.

Informatie over je thuisklimaat verschijnt op een led-display. Het apparaat heeft drie knoppen aan de voorkant voor handmatige bediening.

Dit apparaat meet de kamertemperatuur en stuurt informatie naar de tado° app. Je kan de Draadloze Temperatuursensor overal in huis strategisch plaatsen en hij werkt het beste in combinatie met andere tado° apparaten. Plaats bijvoorbeeld een Draadloze Temperatuursensor in een kamer die met radiatoren wordt verwarmd, om de temperatuur in het midden van de kamer, daar waar je bent, en niet alleen bij de radiatoren te meten.

Andere tado° X apparaten

Bridge X

De Bridge X is het apparaat dat communicatie tussen tado° X apparaten mogelijk maakt.

De voorkant van het apparaat heeft een hoofdknop (om het apparaat te activeren en WPS verbinding te maken), een led lampje om spanning aan te geven en drie led lampjes om de wifi-signaalsterkte aan te geven.

De Bridge X wordt op een stopcontact aangesloten en maakt via wifi verbinding met je router. De Bridge X is een Thread Border router en maakt gebruik van radioverbinding om met je tado° apparaten te communiceren. Je kunt meerdere Bridge X's in hetzelfde huis installeren om het bereik van je netwerk te vergroten. Thread border routers van verschillende smart home systemen zijn uitwisselbaar met de Bridge X.

Warmtepomp Optimizer X

De warmtepomp Optimizer X wordt rechtstreeks op je warmtepomp aangesloten, zodat je verwarming en warm water op afstand kunt aansturen en plannen. Hij maakt verbinding met wifi en je kan hem in plaats van een Bridge X gebruiken om met je andere tado° apparaten te communiceren. Wanneer je de Warmtepomp Optimizer met tado° apparaten voor kamer aansturing combineert, wordt je verwarmingssysteem slimmer en kan je voorkeuren per kamer synchroniseren met de werking van je warmtepomp.

Het apparaat heeft aan de voorkant drie knoppen en een scherm display. Via dit scherm kan je het menu van het apparaat openen en de knoppen gebruiken om opties te selecteren. Je bestaande warmtepompregelaar werkt ook nog steeds.

Als je een dynamisch energietarief per uur hebt (Time-of-Use-tarief), kun je je abonneren op tado° Balance voor Warmtepompen, die het energieverbruik automatisch verschuift naar perioden met lagere kosten.