Ik ben mijn Draadloze Ontvanger X aan het instellen, maar de app laat een verbindingsfoutmelding zien. Hoe los ik dit op?
Ik ben mijn Draadloze Ontvanger X aan het instellen, maar de app laat een verbindingsfoutmelding zien. Hoe los ik dit op?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je wifi-wachtwoord gebruiken als setup methode hebt geselecteerd, maar de app zegt dat hij geen verbinding kan maken met je Draadloze Ontvanger X, betekent dit dat je telefoon problemen heeft om verbinding te maken met het tijdelijke wifi-netwerk van de Draadloze Ontvanger X. Je telefoon moet eerst verbinding maken met de Draadloze Ontvanger X voordat de Draadloze Ontvanger X je wifi in je huis kan gebruiken.

Als je met succes verbinding gemaakt hebt met het tijdelijke wifi-netwerk van de Draadloze Ontvanger X, maar een configuratie foutmelding hebt gekregen, ga dan naar ons artikel over problemen oplossen voor configuratie foutmeldingen.

Hieronder staan enkele stappen die je kunt proberen om het verbindingsprobleem op te lossen:

1. Selecteer Opnieuw proberen.

2. Als dat niet heeft geholpen, start het apparaat opnieuw op door 9 seconden op de Maximaal verwarmen knop te drukken.

3. Controleer of het aan/uit-ledlampje brandt en het wifi ledlampje flikkert. Dit betekent dat de Draadloze Ontvanger X te vinden is. Als het wifi-ledlampje niet knippert, kun je het volgende proberen:

1. Voer een Terugzetten naar fabrieksinstellingen uit op je apparaat.

2. Selecteer Opnieuw proberen wanneer de Terugzetten naar fabrieksinstellingen is voltooid.

3. Als het scherm sluit, scan dan de QR-code van je Draadloze Ontvanger X via Instellingen > Kamers & apparaten > Apparaat toevoegen om weer toegang te krijgen.

4. Houd je telefoon dichter bij de Draadloze Ontvanger X, minder dan 5 meter afstand.

5. Selecteer na deze stappen Opnieuw proberen. Er kan een pop-up venster verschijnen waarin wordt gevraagd verbinding te maken met het Draadloze Ontvanger X-apparaat. Druk op Toestaan.

6. Als je telefoon niet automatisch verbinding maakt, open dan de wifi-instellingen van je telefoon en maak verbinding met het netwerk dat begint met 'tado'.

Wanneer je Draadloze Ontvanger X verbinding heeft gemaakt met dit netwerk, kun je verdergaan met installeren in de app.

Als je nog steeds problemen hebt met de installatie, tik dan op het ronde oranje pictogram in de rechterbenedenhoek om een chat te openen en ons Support team helpt je graag verder.