Hoe installeer ik tado° X apparaten met Alexa?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt al je tado° X apparaten die kamers aansturen (Slimme Thermostaat X, Slimme Radiatorknoppen X of Draadloze Temperatuursensor X) beheren in de Amazon Alexa app en met Alexa spraakopdrachten. Om de tado° X apparaten te bedienen met Alexa heb je een Matter-compatibele Alexa-luidspreker nodig (bijv. bepaalde modellen Echo en eero).

tado° X apparaten toevoegen aan Alexa

Je kunt je tado° X apparaten aan Alexa toevoegen vanuit de tado° app of de Alexa app. Zorg er eerst voor dat:

• het apparaat dat je wilt toevoegen stroom krijgt

• je telefoon op iOS 16.4, Android 9 of hoger draait

In de tado° app:

1. Open de tado° app.

2. Kies Instellingen > Kamers en apparaten en selecteer het apparaat dat je wilt toevoegen.

3. Ga naar beneden en selecteer Apparaat koppelen.

4. Op iOS: kopieer de setup code wanneer daarom wordt gevraagd en ga naar de Alexa app om het apparaat toe te voegen. Plak de code wanneer daarom wordt gevraagd.

Op Android: selecteer het Alexa-pictogram en volg je de pop-up instructies om je apparaat te koppelen.

5. Herhaal dit voor elk apparaat.

Je kunt ook een apparaat vanuit de Alexa app toevoegen. Let erop dat deze methode alleen van toepassing is op compleet nieuwe apparaten (nog niet aan de tado° app toegevoegd) of apparaten die net een fabrieksreset hebben uitgevoerd. Koppel anders je apparaat zoals hierboven beschreven.

In de Alexa app:

1. Ga naar de Alexa app en selecteer Apparaten

2. Tik op het + pictogram > selecteer Apparaat toevoegen > selecteer Ander > selecteer Matter.

3. Kies Ja als daarom wordt gevraagd om te bevestigen dat je een Matter apparaat toevoegt.

4. Scan de Matter QR code op het tado° X apparaat (of de Matter QR code in de verpakking) of typ de nummercode in.

Voor meer informatie over het gebruik van Alexa met je tado° apparaten, raadpleeg de officiële Help pagina's van Amazon: