Alle collectiestado° installeren en instellenAan de slag met Smart Home-integraties
Waar vind ik de Matter setup-code voor mijn tado° X apparaat?
Waar vind ik de Matter setup-code voor mijn tado° X apparaat?

Ontdek hoe je je apparaat kunt delen met tado° of een andere Matter app door de Matter QR code te scannen.

tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Matter codes zijn laser-geëtst op elk tado° X apparaat voor kamerregeling en zijn ook geprint op de Aan de slag kaarten in de verpakking van elk apparaat. Elke Slimme Radiatorknop X, Slimme Thermostaat X en Draadloze Temperatuursensor X heeft zijn eigen unieke Matter code. Je kunt de QR-code scannen of de numerieke code invoeren om je apparaat aan de tado° app toe te voegen of aan een andere Smart Home app die Matter ondersteunt.

Op de Aan de slag kaart in de verpakking

We raden je aan deze kaart goed te bewaren want het scannen van de Matter code direct vanaf de kaart is een handige manier om je apparaten toe te voegen aan Matter apps van derden die je eventueel wilt gebruiken.

Nadat je elk apparaat aan een kamer in de tado° app hebt toegevoegd, kun je de naam van de kamer op de Aan de slag-kaart van het apparaat schrijven en deze bewaren voor later gebruik. Maar geen zorgen, als je de kaart verliest, kun je dezelfde Matter code altijd op het apparaat zelf scannen.

Op de Slimme Radiatorknoppen X

De Matter code staat aan de binnenkant van de Slimme Radiatorknop X en je moet de batterij loskoppelen om hem te kunnen zien. Maak de batterij los aan de onderkant van het apparaat door deze met de klok mee te draaien en los te klikken, net zoals je zou doen bij het opladen van de batterij.

Op de Slimme Thermostaat X of Draadloze Temperatuursensor X

Verwijder het hoofdgedeelte van het apparaat van de montageplaat door de buitenkant van het apparaat met je hand vast te pakken en het voorzichtig van de muur af te trekken, net zoals je zou doen bij het vervangen van de batterijen.

Welke apps werken met Matter apparaten?

Meerdere smart home platformen ondersteunen Matter al, waaronder Apple Home, Google Home, Amazon Alexa, Comcast en SmartThings, maar de lijst van Matter-vriendelijke netwerken groeit nog steeds. Voor meer informatie over setup methodes, bekijk de relevante smart home app, aangezien setup methodes kunnen variëren.

Let op: de tado° Bridge X en Warmtepomp Optimizer X hebben geen Matter codes. Ook al werken ze om je Matter-compatibele apparaten te verbinden, ze hoeven niet op dezelfde manier aan Matter apps te worden toegevoegd.