Hoe installeer ik tado° X apparaten met Google Home?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt al je tado° X apparaten die kamers aansturen (Slimme Thermostaat X, Slimme Radiatorknoppen X of Draadloze Temperatuursensor X) beheren in de Google Home app en met Google spraakopdrachten.

tado° X apparaten toevoegen aan Google Home

Je kunt je tado° X apparaten aan je Google Home toevoegen vanuit de tado° app of de Google Home app. Zorg er eerst voor dat:

• het apparaat dat je wilt toevoegen van stroom wordt voorzien

• je telefoon draait op iOS 16.4, Android 9 of hoger

In de tado° app:

1. Open de tado° app.

2. Selecteer Instellingen > Kamers en apparaten en selecteer het apparaat dat je wilt toevoegen.

3. Ga naar beneden en selecteer Apparaat koppelen.

4. Op iOS: kopieer de setup code wanneer daarom wordt gevraagd en ga naar de Google Home app om het apparaat toe te voegen. Plak de code wanneer daarom wordt gevraagd.
    Op Android: selecteer het Google Home-pictogram en volg je de pop-up instructies om je apparaat te koppelen.

5. Herhaal dit voor elk apparaat.

Je kunt ook een tado° X apparaat vanuit de Google Home app aan je Google Home toevoegen. Let erop dat deze methode alleen van toepassing is op compleet nieuwe apparaten (nog niet toegevoegd aan de tado° app) of apparaten die net een fabrieksreset hebben uitgevoerd. Koppel anders je apparaat zoals hierboven beschreven.

In de Google Home app:

1. Ga naar de Google Home app en selecteer Apparaten > Toevoegen > Matter-apparaat.

2. Scan de Matter QR code op het tado° X apparaat.

3. Kies de locatie en een naam voor je apparaat om de setup te voltooien.

Voor meer informatie over Google Home, raadpleeg Google’s helpcentrum: