Kan ik mijn verwarming handmatig aanpassen op mijn tado° X apparaten? Hoe lang blijft deze handmatige wijziging actief?
Kan ik mijn verwarming handmatig aanpassen op mijn tado° X apparaten? Hoe lang blijft deze handmatige wijziging actief?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is makkelijk om je verwarming direct op je tado° X apparaten handmatig in te stellen. Wanneer je handmatig veranderingen aanbrengt, activeert tado° de Handmatige bediening modus en overschrijft het Slimme Schema voor de periode die je selecteert.

Op de Slimme Thermostaat X of Draadloze Temperatuursensor X druk je op een willekeurige knop om het display te activeren. Gebruik dan de knoppen rechts en links om de gewenste temperatuur in te stellen.

Draai op de Slimme Radiatorknop X aan de regelknop om de gewenste temperatuur in te stellen.

Slimme Thermostaat X

Slimme Radiatorknop X

Kinderbeveiliging

Als de temperatuur niet verandert wanneer je aan de regelknop van je Slimme Radiatorknop X draait, controleer dan of er een hangslot pictogram op het display staat. Als dat het geval is, is Kinderbeveiliging geactiveerd.

Volg deze stappen om Kinderbeveiliging uit te schakelen in de app:

1. Open de tado° app.

2. Ga naar Instellingen > Kamers & apparaten.

3. Kies de Slimme Radiatorknop X die je wilt ontgrendelen.

4. Schakel Kinderbeveiliging uit.

Als je op dit moment geen toegang hebt tot de app, kun je Kinderbeveiliging tijdelijk handmatig uitschakelen, maar let erop dat Kinderbeveiliging weer geactiveerd wordt zodra het display inactief is. Om Kinderbeveiliging permanent uit te schakelen, heb je toegang tot de app nodig.

Volg deze stappen om Kinderbeveiliging tijdelijk uit te schakelen zonder de app:

1. Draai de regelknop om het display te activeren.

2. Draai de regelknop in de andere richting. Als Kinderbeveiliging geactiveerd is, verschijnen een hangslotpictogram en instructies.

3. Tik op het scherm en houd 5 seconden vast.

4. Tik op het scherm en houd 3 seconden vast om te bevestigen.

5. Je kunt nu aan de regelknop draaien om de gewenste temperatuur in te stellen.

Smart Home-integraties

Je kunt tado° apparaten ook aansturen via Smart Home integraties zoals Apple Home, Google Home of Alexa, binnen de apps of met spraakopdrachten. Veranderingen via Smart Home integraties en veranderingen direct op de tado° apparaten zijn beide vormen van Handmatige bediening.

Hoe lang houdt Handmatige bediening aan?

Je kunt zelf instellen hoe lang je wilt dat een handmatige wijziging duurt. Dit is handig als je met een Slim Schema werkt met meestal gematigde temperaturen, maar af en toe de temperatuur wilt verhogen of verlagen. Nadat de handmatige wijziging is afgelopen, starten je apparaten automatisch weer in het Slim Schema.

Volg deze stappen om de duur van Handmatige bediening in te stellen:

1. Open de tado° app.

2. Ga naar Instellingen > Kamers & apparaten.

3. Kies de Kamer.

4. Selecteer Handmatige bediening op het tado° apparaat.

5. Kies wanneer Handmatige bediening moet eindigen:

• Tot het volgende tijdsblok: zoals ingesteld in je Slim Schema. tado° zal nog steeds reageren op de Afwezigheidsmodus als Geolocatie is ingeschakeld en je je huis verlaat.

• Timer: tik om een specifieke tijd in te stellen. tado° zal alle andere instellingen negeren totdat de timer is afgelopen.

• Totdat je het schema hervat: voor onbepaalde tijd actief, totdat je het Slim Schema hervat. tado° zal alle andere instellingen negeren totdat je Handmatige bediening beëindigt.

Om Handmatige bediening in de app te annuleren, kan je een van de volgende dingen doen:

• Om Handmatige bediening voor alle apparaten te stoppen ga naar het hoofdscherm en selecteer rechtsboven Schema hervatten: Alle kamers.

• Wanneer je Handmatige bediening voor een bepaalde kamer wilt annuleren, ga naar het hoofdscherm, kies de gewenste kamer en selecteer Schema hervatten.

Je kunt ook direct op het tado° apparaat schakelen tussen Handmatige bediening en je Slim schema. Een hand-pictogram op het display van het apparaat geeft Handmatige bediening aan en een kalender-pictogram geeft aan dat het apparaat een Slim schema volgt. Om je Slim Schema te hervatten, pas je eenvoudig de temperatuur aan tot deze overeenkomt met de temperatuur in je Slim Schema en het kalender-pictogram verschijnt.