Alle collectiesTroubleshootingProblemen met de tado° app en services oplossen
Ik denk dat de werkelijke binnentemperatuur hoger/lager is dan wat mijn tado° X apparaten aangeven. Wat kan ik doen?
Ik denk dat de werkelijke binnentemperatuur hoger/lager is dan wat mijn tado° X apparaten aangeven. Wat kan ik doen?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De tado° app toont je de gemeten temperatuur voor elke kamer. Wanneer de verwarming van een kamer alleen door Slimme Radiatorknoppen X wordt aangestuurd, dan is de temperatuur die in de app wordt getoond een gemiddelde van de metingen van al deze apparaten. Als er een Slimme Thermostaat X of een Draadloze Temperatuursensor X in de kamer is, werkt dit apparaat als het meetapparaat.

In sommige gevallen moet je je tado° apparaten op plaatsen installeren die niet ideaal zijn voor het meten van de kamertemperatuur. Als je radiator zich bijvoorbeeld in een ingesloten ruimte bevindt ( bv. tussen een muur en de achterkant van een bank), dan kan het zijn dat de Slimme Radiatorknoppen X een temperatuur meten die hoger is dan de algemene kamertemperatuur. Of, als je een Slimme Thermostaat X moet installeren in een deel van je huis dat tochtig, minder geïsoleerd of meer open is dan de kamers die je het meest gebruikt, dan kan de gemeten temperatuur lager zijn dan de temperatuur die je voelt.

Als de door tado° gemeten temperatuur te hoog of te laag lijkt, zijn er een paar manieren om dit te verbeteren.

Installeer een Draadloze Temperatuursensor X

Voor een nauwkeurigere meting van de kamertemperatuur kun je een Draadloze Temperatuursensor X op een meer centrale plek in de kamer installeren. Deze meet en regelt de kamertemperatuur vanaf dat punt. Het werkt ook als een centrale handmatige regelaar voor alle Slimme Radiatorknoppen X in de kamer. Raadpleeg dit artikel voor meer advies over waar je een Draadloze Temperatuursensor X kunt installeren.

Stel een compensatiewaarde in voor een kamer regelapparaat

Je kunt een standaard thermometer gebruiken om de werkelijke kamertemperatuur te controleren. Als er een verschil is tussen de temperatuur die wordt gemeten door de thermometer en de temperatuur die wordt gemeten door het tado° apparaat, dan is dit de temperatuurcompensatie.

Als bijvoorbeeld je thermometer 22 °C meet terwijl tado° 20 °C meet, dan is de temperatuurcompensatie +2 °C.

Of als de thermometer 16 °C aangeeft maar tado° 19 °C, dan is de temperatuurcompensatie -3 °C.

Om de temperatuurcompensatie in te stellen of te wijzigen, doe je het volgende in de tado° app:

1. Ga naar Instellingen > Kamers & Apparaten.

2. Selecteer het apparaat dat je wilt aanpassen.

3. Selecteer Temperatuurcompensatie.

4. Scroll omhoog of omlaag om de gewenste compensatiewaarde in te stellen.

5. Selecteer Compensatie opslaan om te bevestigen.

Nadat je een temperatuurcompensatie hebt ingesteld, neemt de gemeten temperatuur die tado° weergeeft, je temperatuurcompensatie mee.