Ik heb een Daikin warmtepomp. Kan ik een tado° Warmtepomp Optimizer gebruiken?
Ik heb een Daikin warmtepomp. Kan ik een tado° Warmtepomp Optimizer gebruiken?
tado° avatar
Geschreven door tado°
Deze week bijgewerkt

De tado° Warmtepomp Optimizer X is compatibel met Daikin warmtepompen. Hier is wat nuttige informatie voordat je van start gaat.

Kan ik de Daikin Onecta app en tado° samen gebruiken?

Ja, over het algemeen kun je deze apps samen gebruiken.

• De meeste nieuwe modellen van de Daikin warmtepomp maken gebruik van een SD-kaart met WLAN-adapter, die in de warmtepomp kan blijven zitten, zelfs wanneer de tado° Warmtepomp Optimizer X is geïnstalleerd, en die contact houdt met de Onecta App.

• Uitzondering: Als je warmtepomp een Daikin LAN Adapter gebruikt, moet je deze loskoppelen om de tado° Warmtepomp Optimizer X aan te sluiten. Dit schakelt het contact met de Daikin Onecta App uit. Wanneer je de tado° Warmtepomp Optimizer X installeert, ontvang je instructies voor het loskoppelen van de Daikin LAN Adapter.

Tips over het gedrag van sanitair warm water (SWW) bij Daikin warmtepompen

1. Sommige Daikin warmtepompen beperken de maximale aanvoertemperatuur van het sanitair warm water zodra de buitentemperatuur een bepaalde grens bereikt. Bijvoorbeeld:

1. Wanneer de buitentemperatuur boven de 25°C komt, wordt de maximale aanvoertemperatuur tot 45°C beperkt.

2. Als de buitentemperatuur boven de 35°C komt, wordt de compressor uitgeschakeld.

Deze logica is in de warmtepomp ingebouwd en kan niet door tado° worden aangepast.

Als deze temperatuurbegrenzingen geactiveerd zijn terwijl de buitentemperatuur lager is dan 25°C, is de buitentemperatuursensor misschien blootgesteld aan de zon of beschadigd.

2. Compressor versus elektrische booster: Sommige Daikin warmtepompen gebruiken de elektrische booster in plaats van de compressor wanneer er sanitair warm water wordt gevraagd. Je kunt deze instelling wijzigen, maar het nut daarvan hangt af van je setup. De documentatie van Daikin en tado° Klanten Support kunnen je helpen om te bepalen welke instelling je moet kiezen en hoe je de elektrische booster kunt loskoppelen. Let op: het loskoppelen bij de zekering leidt tot onnauwkeurige verbruiksgegevens, omdat de warmtepomp aanneemt dat hij nog steeds draait en als zodanig calculeert.