Alle collectiestado° gebruikenHoe gebruik je de tado° app
Wat is Aanvoertemperatuur Optimalisatie?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Aanvoertemperatuur Optimalisatie is een feature in de tado° app waarmee je de temperatuur van het water dat door je verwarmingssysteem stroomt kunt beheren.

Met Aanvoertemperatuur Optimalisatie verwarm je je centrale verwarmingsketel (of andere warmtebron) nooit naar een hogere temperatuur dan je daadwerkelijk nodig hebt. Zelfs wanneer je je huis op een gematigde temperatuur verwarmt, kan het voorkomen dat je onnodig verwarmt met de verwarmingsketel wanneer de aanvoertemperatuur te hoog is afgesteld. Met het instellen van een maximale aanvoertemperatuur, kun je ervoor zorgen dat je aanvoertemperatuur hoog genoeg is om je huis tot de perfecte temperatuur te verwarmen, maar niet hoger.

Hoe werkt Geautomatiseerde optimalisatie?

Auto-Assist gebruikers hebben toegang tot een geavanceerde instelling binnen Aanvoertemperatuur Optimalisatie, met de naam Geautomatiseerde optimalisatie, die de maximale aanvoertemperatuur op basis van de huidige weersomstandigheden in je omgeving aanpast. Je hoeft alleen maar Geautomatiseerde optimalisatie op het scherm Aanvoertemperatuur Optimalisatie in te schakelen en je warmtebron volgt de berekende optimale aanvoertemperatuur van je huis, zelfs als het op basis van de buitentemperatuur fluctueert.

Geautomatiseerde optimalisatie heeft geen invloed op de temperatuur die je in je huis instelt, maar de energiebesparingen kunnen aanzienlijk zijn. Je kunt de besparingen van Geautomatiseerde optimalisatie op elk moment bekijken in het Energiebesparingsrapport in Energy IQ.

Kan ik Aanvoertemperatuur Optimalisatie met mijn verwarmingssysteem gebruiken?

Aanvoertemperatuur Optimalisatie is ontworpen om te communiceren met je verwarmingsketel of een andere warmtebron via OpenTherm, het meest gebruikte digitale kamerthermostaat protocol.

Je kunt Aanvoertemperatuur Optimalisatie gebruiken als:

• Je warmtebron OpenTherm ondersteunt

• Je warmtebron met tado° is verbonden via een Draadloze Ontvanger X of minstens één Bedrade Slimme Thermostaat X.

Als je verwarmingssysteem meerdere warmtebronnen heeft, geldt de Aanvoertemperatuur Optimalisatie voor één warmtebron, die in de app wordt geïdentificeerd via het serienummer van het tado° apparaat dat het aanstuurt (ofwel je Draadloze Ontvanger X of, als jouw installatie er geen heeft, de eerste Bedrade Slimme Thermostaat die je hebt geïnstalleerd). Als je meer dan één OpenTherm warmtebron hebt die door tado° worden aangestuurd en je wilt de warmtebron die een maximale aanvoertemperatuur heeft veranderen, open dan een chat met het tado° support team en we zullen dit graag voor je updaten.

Wat is een typische maximale aanvoertemperatuur?

Een typische maximale aanvoertemperatuur voor een verwarmingsketel is ongeveer 50 - 60°C.

Voor woningen met vloerverwarming is 35 - 45°C vaak genoeg voor een optimaal rendement.

Wanneer je al een maximale aanvoertemperatuur direct op je warmtebron hebt ingesteld, zal tado° die nooit verhogen. Zelfs als je een hogere maximale aanvoertemperatuur instelt in de app, zal tado° het handmatig ingestelde maximum niet overschrijven.