Hoe werkt Open Raam Detectie?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Open Raam Detectie gebruikt plotselinge veranderingen in temperatuur of luchtvochtigheid om te detecteren of een raam open staat en schakelt je verwarming of koeling uit totdat het raam gesloten is zodat je energie bespaart.

Dit gebeurt automatisch als je Auto-Assist hebt.

Als je geen Auto-Assist hebt, kun je de knop Verwarming uitschakelen selecteren die in Snelkoppelingen in de tado° app verschijnt, wanneer Open raam Detectie is geactiveerd.

Als je pushberichten hebt geactiveerd, ontvang je een melding om je verwarming of koeling uit te schakelen.

Open Raam Detectie activeren

1. Open de tado° app.

2. Ga naar Instellingen > Open Raam Detectie.

3. Selecteer de kamer waar je deze feature wilt activeren.

4. Activeer Open raam Detectie.

5. Pas de duur van uitschakeling aan je voorkeur aan. Standaard schakelt je verwarming 15 minuten uit nadat een open raam is gedetecteerd.

6. Herhaal dit voor elke kamer die zou kunnen profiteren van Open Raam Detectie.

Het uitschakelen van de verwarming door een open raam annuleren

Als je het uitschakelen van de verwarming door Open Raam Detectie wilt overschrijven, kun je de verwarming weer inschakelen in de app of op de apparaten.

Selecteer in de app de kamer waarin het symbool voor een open raam wordt weergegeven en selecteer vervolgens Annuleren.

Op de apparaten stel je de temperatuur hoger of lager in. Elke handmatige instelling overschrijft Open Raam Detectie.

Wanneer de uitschakeltijd voor Open Raam Detectie is verstreken of handmatig is aangepast, blokkeert tado° gedurende 15 minuten de detectie van open ramen .

Houd er rekening mee dat je geen open raam melding krijgt als één van de volgende dingen het geval is:

• De verwarming in de kamer staat op UIT.

• De verwarming in de kamer is ingesteld op AAN, maar er is geen warmtevraag omdat de binnentemperatuur hoger is dan de ingestelde temperatuur.

• Je Woning staat in de Afwezigheidsmodus op het moment dat de verandering wordt gedetecteerd.

• De kamer met een open raam verschijnt als offline in de app.