Wat is Kostensimulator?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Kostensimulator schat de potentiële energiebesparing in wanneer je de verwarming in een kamer met een bepaald aantal graden lager zet. Deze besparingen zijn gebaseerd op de verwarmingsgeschiedenis van de kamer gedurende de afgelopen 30 dagen.

Wanneer de temperatuur in je woonkamer bijvoorbeeld normaal 20 graden is en je wilt nagaan wat het besparingspotentieel is wanneer je de temperatuur 3 graden lager zet, kan de Simulator dit voor je inschatten.

Selecteer de kamers waarvoor je het verwarmingsverbruik wilt inschatten en verlaag of verhoog de temperatuur om te zien wat voor invloed dit heeft op je besparing.

De Simulator kan alleen schattingen laten zien voor kamers die gedurende de laatste 30 dagen verwarmingsactiviteit hebben gehad.

Om de aanpassingen van de Simulator toe te passen en in de komende 30 dagen te profiteren van de geschatte besparingen, doe je het volgende:

1. Noteer de nieuwe temperaturen die je in de Simulator voor iedere kamer hebt ingesteld.

2. Selecteer Ga naar Slim Schema onderaan het scherm.

3. Stel de nieuwe temperatuur in voor iedere kamer in het Slim Schema. Wanneer je meer dan één tijdsblok hebt en je hebt de temperatuur bijvoorbeeld 3 graden lager gezet in de Simulator, moet je deze in elk tijdsblok 3 graden lager zetten.

4. Selecteer het vinkje in de rechterbovenhoek om de wijzigingen in je Slim Schema op te slaan.