Hoe vervang ik de batterijen van mijn Draadloze Thermostaat X of Draadloze Temperatuursensor X?
Hoe vervang ik de batterijen van mijn Draadloze Thermostaat X of Draadloze Temperatuursensor X?

Controleer welk type batterijen geschikt zijn voor de tado° Slimme Thermostaat X/Draadloze Temperatuursensor X en hoe je ze kunt vervangen.

tado° avatar
Geschreven door tado°
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Slimme Thermostaat X en Draadloze Temperatuursensor X werken beide op drie AAA alkaline batterijen (LR03). We raden het gebruik van Duracell Optimum batterijen af, omdat deze iets te kort zijn voor het batterijvak.

Volg deze stappen om de batterijen te vervangen:

1. Verwijder het apparaat van de montageplaat door de buitenkant van het apparaat met je hand vast te pakken en het voorzichtig van de muur weg te trekken.

2. Vervang de lege batterijen door drie nieuwe AAA alkalinebatterijen.

3. Zet het apparaat terug op de montageplaat en druk het op zijn plaats.

Denk bij het vervangen van de batterijen aan het volgende:

• Gebruik alleen het aangegeven batterijtype.

• Gebruik geen verschillende soorten batterijen door elkaar.

• Gebruik geen oude en nieuwe batterijen door elkaar.

• Vervang alle batterijen tegelijkertijd.

• Zorg ervoor dat de positieve (+) en negatieve (-) polen van de batterijen correct zijn uitgelijnd met de symbolen in het batterijvak.

Let op: Als je de Bridge X loskoppelt en geen andere Thread border router hebt om je tadoº apparaten te verbinden met het Thread netwerk, raken je batterijen veel sneller leeg. Je tadoº apparaten zullen extra energie verbruiken door constant op zoek te gaan naar een internet verbinding. In plaats daarvan raden we je aan om je apparaten altijd aangesloten te laten, en in de zomermaanden, wanneer je geen warmte nodig hebt, kun je alle kamers op UIT zetten.